Bravo, domnu’ Dan!

Seara lucrez mai cu spor. Tot ce nu am reușit în timpul zilei și mă încarcă pentru a doua zi încerc să rezolv seara. Cu o cană de ceai alături și televizorul deschis. Nu contează pe ce canal, contează să bâzâie ceva acolo.

Zilele trecute nu am putut să nu remarc un comentator sportiv care mi-a plăcut! Mi-a atras atenția. Ce voce potrivită, ritm bun, informații interesante livrate pe măsură ce competiția se desfășoară. Transmite entuziasm încărcat de informație.

Dar cine e și ce sport comentează?

Am lăsat tastatura și am urmărit – este comentatorul probelor sportive din show-ul de la ProTV, Survivor!

Ce legătură are asta cu comunicarea? Are! Pentru că toate aceste competiții ar fi… pierdute, ar fi total neinteresante fără energia pe care comentariul lui o dă întregului show.

Te face să vrei să vezi. Te obligă să te uiți. Nu e ăsta scopul emisiunii? Mă întorc la ale mele în timp ce urechile îmi sunt tot la întrecerile dintre “triburi”. Bună treabă face băiatul ăsta…

Seara târziu, înainte să decid că mai e și mâine o zi, emisiunea e pe final și ea. Acuma însă comentatorul sportiv este moderator la ceea ce în formatul show-ului se numește “Consiliu”. Aici, participanții își varsă nervii și frustrările. Și, surpriză plăcută și acum: comentatorul este foarte, foarte bun și în această postură, de moderator. Este implicat, dar rămâne echidistant. Pune întrebările corect și încurajează răspunsurile. Îmi imaginez că există o armată de oameni în spate și un producător profesionist. Dar omul ăsta pur și simplu își face bine treaba.

Ascult cum concurenții i se adresează cu respect: „Domnu’ Dan, ce sa zic?. Eu am luptat azi bla-bla-bla”…. Altul: „Bună seara, domnu’ Dan, ce să vă spun?..” Și urmează interminabile discuții. Închid laptopul, închid și televizorul și zic și eu – Bravo, domnu’ Dan!

P.S.

Gugălesc și aflu ca domnu’ Dan se numește Daniel Pavel. Citez dintr-un articol de pe impact.ro, scris de Andreea Bisinicu: “Daniel Pavel este noul amfitrion al reality-show-ului Survivor România, după ce a preluat ștafeta de la Dan Cruceru. Prezentatorul celui mai solicitant reality-show din România are o meserie periculoasă, despre care foarte puțină lume știe. Pe lângă faptul că este om de televiziune, om de radio și un excelent moderator TV, Daniel Pavel este și ofițer de marină comercială. Statura, disciplina, maturitatea și rigurozitatea sunt atuurile care îl recomandă pe prezentatorul celui de-al doilea sezon Survivor România”.

0 Points