Inaugurarea departamentului dedicat pacienţilor cu hemofilie la Institutul Clinic Fundeni

Bucuresti, 20 februarie 2015

 

Începând din luna februarie, pacienţii cu hemofilie beneficiază de un departament special amenajat la Institutul Clinic Fundeni, unde vor putea fi preluaţi de o echipă multidisciplinară conform recomandărilor europene.

Inaugurarea oficială a departamentului a avut loc pe 20 februarie în amfiteatru din Institutul Clinic Fundeni. La eveniment au fost prezenţi: Nicolae Bănicioiu, Ministrul Sănătăţii, Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Carmen Orban, directorul Institutului Clinic Fundeni, Daniel Coriu, directorul Centrului de Hematologie şi Transplant Medular Fundeni. Pacienţii au fost reprezentaţi de către Nicolae Oniga, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Hemofilicilor din România.

Toţi speakerii au transmis acelaşi mesaj: acest departament înseamnă un pas spre normalitate, dar şi o şansă pentru pacienţii cu hemofilie.

Mesajele transmise în cadrul conferinţei au fost reflectate în articole media. Prezenţi în număr mare la eveniment, jurnaliştii au arătat interes şi implicare în această cauză. Evenimentul a fost organizat cu suportul Baxter Healthcare România.