Congresul National de Diabet

Sibiu, 25 mai 2011

Sute de specialisti in domeniul diabetului zaharat au participat la Sibiu la cel de-al 37-lea Congres National de Diabet. Timp de patru zile, specialistii in diabet zaharat din Romania si din strainatate vor aborda cele mai noi strategii terapeutice pentru controlul acestei afectiuni si complicatiile asociate.

Compania Lilly s-a implicat in dezvoltarea unui program amplu de educatie care se adreseaza atat pacientului diagnosticat cu diabet zaharat, cat si medicului specialist. Astfel, au fost dezvoltate pentru pacienti: kituri de initiere a terapiilor antihipergliceminate injectabile, o brosura educationala pentru pacientii tratati cu insulina umana, precum si programul educational "Sa vorbim despre diabet" care a fost lansat in 2009 si este deja implementat la nivel national.

Suportul acordat personalul medical implicat in diagnosticarea si tratamentul pacientilor cu diabet zaharat consta in programe complexe adresate asistentelor medicale (smart-ed), tinerilor specialisti (Lilly Diabetes Summer School) dar si medicilor cu experienta care necesita informatie medicala de ultima ora, precum Med-info si Diabetscareonline.